вгору

В реєстраційній заяві до КОРО не була зазначена інформація про РК: що робити СГ?

Нагадаємо нашим користувачам, що реєстрація книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. Це передбачено вимогами п. 2 глави 1 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547.   

КОРО реєструється на кожну окрему господарську одиницю, при цьому кількість КОРО, що реєструються одночасно, не обмежується. 

Реєстрація першої розрахункової книжки (далі - РК) в контролюючому органі відбувається одночасно з реєстрацією КОРО на окрему господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій, другої та наступних – на підставі заяви про реєстрацію КОРО та/або РК за ф. № 1-КОРО (ідентифікатор форми - J/F1311305).  

Зверніть увагу! Датою реєстрації першої РК є дата реєстрації книги обліку розрахункових операцій.  

Отже, якщо при першій реєстрації КОРО на господарську одиницю суб’єкт господарювання заповнив Заяву про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО (далі - реєстраційна заява) та зареєстрував КОРО без інформації про РК, однак в подальшому потрібно зареєструвати РК до цієї КОРО, то в такому випадку необхідно здійснити наступні дії: 

  • в графі «номер розрахункової книжки, яка реєструється (перереєструється)» розділу 6 «Дані щодо книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки» реєстраційної заяви зазначити фіскальний номер КОРО та в кінці додати літеру «г» (як приклад: 7000ХХХХХХг) та через дріб вказати цифру «1». 

Після цього потрібно заповнити дані щодо серії та номеру засобу контролю РК та кількості аркушів. 

Таке роз'яснення надано на Інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР”, категорія 109.07.