вгору

З 1 серпня платники ПДВ можуть реєструвати податкові накладні на суму показника «SПеревищ»

ДФСУ повідомила, що платники ПДВ з 01.08.2018 можуть скористатися правом щодо реєстрації в ЄРПН у порядку, визначеному п. 200-1.9 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), податкових накладних та розрахунків коригування за звітні періоди, в яких виникло перевищення (SПеревищ).

Це стало можливо за результатами декларування за звітний (податковий) період червень 2018 року на підставі даних, зазначених платниками ПДВ у додатках 1, 5 до податкової декларації з ПДВ за новими формами, з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 23.03.2018 № 381.

До відома!

Згідно з п. 200-1.9 ПКУ якщо у платника податку загальна сума податкових зобов'язань, зазначених ним у поданих податкових деклараціях з урахуванням уточнюючих розрахунків до них, перевищує суму податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (SПеревищ), а сума, визначена п. 200-1.3 ПКУ (SНакл), є недостатньою для реєстрації таким платником податкової накладної або розрахунку коригування до такої податкової накладної за звітні періоди виникнення такого перевищення, платник податку має право зареєструвати податкову накладну або розрахунок коригування в ЄРПН на суму податку, що дорівнює значенню показника SПеревищ, зменшеного на суму задекларованих до сплати податкових зобов'язань за періоди починаючи з 1 липня 2015 року (включаючи податкові зобов'язання, які були сплачені платником податку, та податкові зобов'язання, які не були сплачені платником податку) та збільшеного на значення показника SПопРах незалежно від значення показника SНакл, визначеного відповідно до п. 200-1.3 ПКУ.