вгору

За несвоєчасне подання звітності у зв’язку з некоректною роботою програмного забезпечення ДПС не можна притягувати до адмінвідповідальності

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Д. Гетманцев на своїй сторінці в Telegram-каналі звернув увагу, що платники податків не можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання об’єднаного звіту по ЄСВ та ПДФО у зв’язку з некоректною роботою програмного забезпечення податкового органу.

несвоєчасне подання звітності, некоректна робота програмного забезпечення ДПС

Так, у повідомленні зазначено, що до Комітету в перших числах травня 2021 року масово надходили скарги про неможливість подання Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ та неотримання другої квитанції у зв’язку з незабезпеченням Державною податковою службою України коректної роботи програмного забезпечення податкового органу.

Враховуючи, що в діях платників податків, які у зв’язку з цим несвоєчасно подали податкові розрахунки за І квартал 2021 року, відсутня вина, такий платник податку, податковий агент не може бути притягнений до адміністративної відповідальності.