вгору

Запроваджено додаткові соціальні гарантії для ФОПів та малозабезпечених сімей на період карантину

КМУ ухвалив рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину. Це стосується фізичних осіб – підприємців, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», розроблену Мінсоцполітики, прийнято з триденним доопрацюванням на засіданні Уряду 22.04.2020 р.

Так, Рішенням Уряду запроваджено виплату допомоги на дітей ФОПам, які належать до 1-2 групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму:

  • для дітей віком до 6-ти років – 1779 грн;
  • для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.

Також змінено підхід до розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які під час карантину стали безробітними. Відтепер до доходу не буде враховуватись отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.

Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.

Також Рішенням Уряду збільшено з двох до трьох місяців термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг одержувачами житлових субсидій та пільг, за наявності якої житлова субсидія не призначається.

Про це повідомлено на Урядовому порталі.

Наразі текст Постанови не оприлюднено.

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.