вгору

Зміни до порядку нарахування пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю

Мінсоцполітики розробило проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 15 травня 2007 року № 223». 

Проект оприлюднено для ознайомлення на сайті СПО об’єднань профспілок. Нагадаємо, що наказом від 15.05.2007 р. № 223 (далі – Наказ № 223) визначено Порядок нарахування пені та її сплати. Мова йде про суми пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. 

Згідно з пояснювальною запискою проектом акта пропонується: 

  • внести зміни до Наказу № 223 в частині приведення його термінології у відповідність до законодавства; 
  • визначити, що документами для підтвердження невиконання нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю є Розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування, та / або рішення суду, та / або акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду;  
  • поширити дію Наказу № 223 на філії, представництва, інші відокремлені підрозділи підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародних), утворених відповідно до законодавства України, які мають окремий баланс і самостійно здійснюють розрахунки із застрахованими особами, оскільки вони вважаються окремими роботодавцями.