вгору

Зміни до Порядку обліку платників ЄСВ

Мінфін наказом від 29.03.2018 р. № 393 вносить зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіна від 24.11.2014 р. № 1162 (далі – Порядок).

Змінами приводяться у відповідність норми Порядку до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 р. №2148-VIII.

Отже, зміни наступні:

1) затверджено форму Заяви про взяття на облік платника єдиного внеску (члена фермерського господарства) (форма №12-ЄСВ);

2) викладено у новій редакції форму Повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску, на якого не поширюється дія Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV (форма № 2-ЄСВ).

Також змінами передбачено, що у разі внесення змін до даних, що вказуються у повідомленні за формою № 2-ЄСВ (найменування, прізвище, ім'я, по батькові, місцезнаходження, місце проживання платника єдиного внеску, контролюючого органу, в якому платник єдиного внеску перебуває на обліку тощо) повідомлення за формою №2-ЄСВ підлягає заміні у контролюючому органі.

Для отримання нового повідомлення платник єдиного внеску має подати до контролюючого органу заяву із зазначенням причин заміни та старе повідомлення.

Контролюючий орган протягом двох робочих днів після такого звернення видає (надсилає) йому нове повідомлення.

У такому самому порядку видається нове повідомлення замість зіпсованого чи втраченого;

3) встановлено особливості обліку відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій, включених до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

На цю тему також читайте на сайті ДФС у Львівській області.