вгору

CloudKey — зручний хмарний КЕП для підписання та подання звітності

14.10.2022

А ви знали, що у M.E.Doc можна працювати з хмарним КЕП? Так, програма підтримує роботу із електронним підписом, що зберігається на хмарному захищеному носієві CloudKey. Саме цей різновид е-підпису зараз стрімко набирає популярності через свою зручність та функціональність. А головне, що робота з ним не потребує додаткового навчання, адже його використання в програмі M.E.Doc не відрізняється від роботи зі звичайними КЕП. Пропонуємо розглянути його переваги більш детально. 

CloudKey — це хмарний захищений носій, який зберігає кваліфікований електронний підпис у сховищі провайдера довірчих послуг, надійність якого підтверджена КСЗІ, пройшла державну експертизу і має атестат відповідності. Важливо також те, що, відповідно до закону України №2155 “Про електронні довірчі послуги”, CloudKey є засобом кваліфікованого електронного підпису, тому повністю відповідає вимогам чинного законодавства України. 

Зараз більшість користувачів програми M.E.Doc використовують КЕП (кваліфікований електронний підпис) — цифровий аналог власноручного підпису, а зберігають його на захищеному носієві (токені). Багатьом такий спосіб погодження документів вже звичний і комфортний, однак, якщо ви ще не перейшли на використання КЕП або розглядаєте для себе більш зручні варіанти — пропонуємо спробувати хмарний ЗН. Річ у тім, що, на відміну від традиційних токенів, хмарний не вимагає вашої постійної прив’язки до робочого місця для погодження важливих документів і має один великий плюс — його неможливо загубити або пошкодити.

Вже зараз за допомогою CloudKey можна:

  • подавати звітність до контролюючих органів;
  • підписувати первинні документи;
  • підписувати договори в електронному вигляді;
  • працювати з тендерними майданчиками;
  • авторизуватися на державних онлайн-порталах.


CloudKey для користувачів M.E.Doc


Хмарний захищений носій CloudKey підтримується всіма програмними продуктами компанії-розробника Linkos Group: M.E.Doc, СОТА, FlyDoc та ПРРО Cashalot, — які нині використовує у своїй роботі більшість підприємств України. Тому, для користувачів M.E.Doc перехід на хмарний КЕП є максимально простим та комфортним. Крім того, спосіб погодження документів за допомогою CloudKey нічим не відрізняється від роботи з традиційним КЕП. 

За допомогою е-підпису, що зберігається на хмарному захищеному носієві, можна підписувати та погоджувати будь-які документи. Також такий ключ є універсальним, а його власник, за потреби, може надати доступ, наприклад, до печатки підприємства, своїм уповноваженим особам. Це значно спрощує процес документообігу та пришвидшує терміни погодження будь-яких документів. 

Також нагадуємо, що у період дії воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його закінчення, українці можуть обирати будь-який електронний підпис для свого користування. Однак, після війни, відповідно до законодавства, КЕП повинен зберігатися виключно на захищеному носієві. Детальніше про це читайте у нашому попередньому матеріалі: Користувачі можуть обирати будь-який формат електронного підпису до закінчення війни.

Тож, якщо ви вже зараз обираєте для себе найзручніший та повністю законний формат КЕП — спробуйте хмарний сучасний CloudKey.