вгору

Нові цифрові сенси бізнес-класики: відбувся Форсайт 2.4 від Linkos Group

28.05.2024

У четвер, 23 травня, відбулася масштабна подія — бізнес-конференція Форсайт 2.4 від Linkos Group — українського ІТ-холдингу, який займається розробкою цифрових рішень для автоматизації бізнесу. Широко відомі продукти компанії — M.E.Doc, СОТА, Cashalot, FlyDoc, ISpro, ЦСК «Україна», — забезпечують український бізнес надійним електронним документообігом, допомагають легко подавати звітність, швидко отримувати кваліфіковані електронні підписи, проводити розрахункові операції з програмними РРО. Цього ж дня Linkos Group приймала вітання від партнерів і клієнтів із днем народження компанії.

Конференція Форсайт 2.4 відбулась у форматі бізнес-класики: на заході провели паралель між процесом створення сучасних технологічних рішень та творів мистецтва. Диригентом бізнес-конференції став відомий український ведучий Тімур Мірошниченко. Спікери Форсайт 2.4 — провідні спеціалісти Linkos Group, партнери та клієнти компанії, представники держави — провели панельні дискусії та презентували інноваційні продукти, які можна порівняти із шедеврами класичного мистецтва. 24 роки поспіль програмні продукти Linkos Group є прикладом для наслідування і формують бізнес-класику.

 

Понад 20 років досвіду розробки цифрових рішень для бізнесу дозволили компанії Linkos Group створити продукти, які можна з упевненістю назвати classic або класикою для українських підприємців, — їх викладають в університетах, ними користуються більшість компаній різних сфер діяльності, мільйони людей по всій Україні”, — зазначила Owner Linkos Group Олеся Линник.

Учасники конференції обговорили низку питань:

  • SAF-T UA M.E.Doc — нові можливості для бухгалтера та аудитора.

  • Програмні РРО — сучасний спосіб прийому платежів.

  • Електронний документообіг — ефективні рішення, що працюють.

  • Впровадження Е-ТТН: автоматизація документообігу при перевезеннях.

  • Електронний підпис: оновлена та спрощена процедура отримання КЕП.

Україна робить ефективні кроки для впровадження міжнародних стандартів. Одним з них є SAF-T — стандарт, завдяки якому запровадять електронний аудит. SAF-T забезпечить зв'язок між державою та підприємствами і стане електронною податковою перевіркою. Стандарт SAF-T імплементовано в багатьох країнах Європейського Союзу.
 

Панельна дискусія: Руслана Тилевна (Директор департаменту бізнес-аналізу Linkos Group), Інна Шершун (Менеджер з податкового обліку і планування компанії Kernel), Олена Харламова (Засновник та СЕО Агентства з МСФЗ, доктор економічних наук, професор)

На початку SAF-T буде стосуватися великого бізнесу, адже він має більше можливостей та ресурсів імплементувати стандарт. Згодом залучиться середній і малий бізнес. Це класичний і виправданий, на мій погляд, підхід запровадження інновацій.  Щодо подачі SAF-T репортів — в країнах ЄС користуються класичними інструментами: портали, особисті кабінети, API”, — зауважила Руслана Тилевна, директор департаменту бізнес-аналізу Linkos Group.

Компанія Linkos Group розуміла, який великий шлях потрібно пройти бізнесам, щоб створити  SAF-T і подати в контролюючий орган. Ми ніколи не залишаємося осторонь і тому створили два рішення. Перше — MEDOC API SAF-T UA — для великих платників податків. Рішення складається із вбудованого вебкабінету і REST API. Друге — MEDOC SAF-T UA — вебсервіс для середнього бізнесу. Перевагою даних рішень є можливість роботи з даними з будь-якої точки світу, формувати, перевіряти, підписувати КЕП і відправляти великі обсяги інформації”, — розповіла під час своєї доповіді керівниця навчального центру Linkos Group Марина Кондратюк.

Програмні реєстратори розрахункових операцій є сучасною альтернативою касовим апаратам. Застосування РРО є обов'язковим в Україні ще із 1995 р. для підприємств та організацій у сфері роздрібної торгівлі, громадського харчування, а також надання послуг. Але технології не стоять на місці, і на заміну класичним касам приходять програмні. Бізнес оцифровується, щоб запобігти ризикам, і використовує програмне рішення, яке є більш простим. За статистикою, кожен другий чек в Україні виданий через ПРРО.
 

Cashalot  — програма для реєстрації чеків у ДПС та автоматизації роботи з касою. Насправді Cashalot — більше, ніж просто програмна каса, це мультифункціональний сервіс, який поєднує програмний РРО, складський облік, аналітику роботи кас і касирів. У 2023 році Cashalot визнали найкращим технологічним рішенням (Премія Спілки Українських Підприємців - СУП 2023)”, — зауважив керівник відділу супроводу корпоративних клієнтів ПРРО Linkos Group Олексій Коновалов.

ERP-система ISpro — перша на IT-ринку України система автоматизації, яка відкрила для підприємств різних галузей та бюджетних організацій можливості ефективно управляти ресурсами, швидко отримувати актуальну інформацію по будь-якому аспекту діяльності, а найголовніше — усі процеси стали прозорими.
 

ISpro вже більше 20 років. Здається, що за такий час вона вже стала стабільною і не потребує суттєвих змін, але ринок диктує необхідність постійних змін. За останні роки з'явилася нова стратегія. Зважаючи на економічний стан країни, потрібне нове рішення для зменшення затрат клієнта на обслуговування ІТ-продуктів. Ми плануємо переходити на сучасні платформи, які зменшать для споживача кошти на використання ERP системи, а також запроваджуємо інтерактивні зустрічі та пряму комунікацію з клієнтами”, — доповів CEO ISpro Віталій Шморгун.

Електронний документообіг сьогодні — це життєва необхідність. Бізнес робить свій вибір на користь електронних документів, адже обмін електронними документами не залежить від кур’єрів, служби доставки, а відбувається миттєво в будь-яку точку країни. До того ж ЕДО набагато дешевший. Усі ці переваги спонукають бізнес перейти на сторону цифровізації.
 

Для цього необхідні відповідні програмні продукти. Linkos Group вже давно створив найкращі рішення. Програма M.E.Doc не потребує зайвої реклами. Більшість суб'єктів господарювання обрали її для здачі звітності, як і майже всі платники податків на додану вартість для реєстрації податкових накладних. M.E.Doc дуже популярна, і їй довіряють. Ще одне рішення від Linkos Group — вебсервіс СОТА. Він не потребує встановлення на пристрій і не прив'язує користувача до робочого місця. Для роботи необхідно лише інтернет та електронний підпис. Однак створення M.E.Doc і СОТА не вирішувало головного питання — організації загальної системи ЕДО на рівні всієї держави. Тож Linkos Group створила платформу ПТАХ, яка об'єднує всіх в єдину систему ЕДО-мережу, незалежно від того, у яких програмах ви працюєте. Використовуючи АРІ ПТАХ, ми надаємо можливість будь-кому приєднатися до нашої платформи, стандартизувати, підписувати і, найголовніше, гарантовано доставляти документи до будь-якої системи, яка приєднана до платформи”, — розповів Артем Кім, спеціаліст навчального центру Linkos Group.

Linkos Group є акредитованим провайдером у проєкті Е-ТТН. За останні роки це один із найсильніших проєктів по диджиталізації, який стосується всього бізнесу. Е-ТТН — це створення національної системи по обміну документами в електронному форматі, які потрібні для перевезень. У найближчому майбутньому всі мають використовувати цю систему незалежно від розміру бізнесу, виду діяльності і т.д.
 

Панельна дискусія: Дмитро Борисов (Комерційний директор Linkos Group), Олена Савічева  (Менеджер цифрових проєктів ГО "Інститут аналітики та адвокації"), Степан Дайка (СЕО компанії “Портфель”), Анатолій Мартинюк (Product Owner СОТА)


Концепція проекту Е-ТТН полягає в тому, що весь бізнес взаємодіє з провайдерами, через продукти, які забезпечують реєстрацію ТТН на центральному рівні. Своєю чергою, провайдерські рішення безпосередньо працюють з центральною базою даних.

Беручи до уваги контекст цього проєкту, не можна було розробити лише один продукт, який би задовольняв потреби учасників перевезень, тому рішення Linkos Group є комплексним і складається із трьох окремих, але пов’язаних, програмних продуктів: вебсервіс
СОТА Е-ТТН (має функціонал для вантажовідправника, перевізника й одержувача по створенню всіх документів), мобільний застосунок для водіїв СОТА DRIVER (щоб вони могли переглянути документи, які необхідно підписати, створити Е-ТТН, а на основі них — акти) та інтеграційне рішення СОТА АРІ Е-ТТН,  — зауважив Анатолій Мартинюк, Product Owner СОТА.

Без
електронного підпису важко уявити будь-який бізнес-процес. КЕП бере участь всюди і синхронізує бізнес. Завдяки КЕП ви можете підписувати документи, укладати бізнес угоди, керувати справами з різних точок світу, отримати будь-який е-сервіс від держави. КЕП об’єднує всі програмні рішення в одну композицію.
 

ТОВ “ЦСК Україна” — один із найбільших комерційних КНЕДП в Україні. КНЕДП ЦСК надасть вам безпечну перепустку до цифрового світу. За 10 років ТОВ “ЦСК” став амбасадором електронного спілкування B2B, B2G. Наші КЕП працюють в усіх розповсюджених програмних рішеннях та електронних сервісах для громадян. Нашими електронними підписами користуються всі: від фізичної особи до великих корпорацій та державних установ”, — наголосив Сергій Кондратюк, керівник відділу по роботі з партнерами КНЕДП “ЦСК “Україна”.
 

Кульмінацією конференції став нетворкінг про нові цифрові сенси бізнес-процесів під музичний супровід віртуозного піаніста та композитора Євгена Хмари, який створив атмосферу сучасної класики.

 

Про компанію Linkos Group:

Linkos Group — український ІТ-холдинг, який займається розробкою цифрових рішень для автоматизації бізнесу. Центральний офіс компанії розташований у Києві.

Linkos Group створює ІТ-продукти у сфері електронної звітності та електронного документообігу, які вже понад 20 років використовує бухгалтерія та бізнес всієї країни.

Лінійка продуктів Linkos Group:

  • M.E.Doc — програма для е-документообігу та е-звітності. Переможець міжнародного конкурсу-фестивалю найкращих товарів і послуг: «Вибір року 2019» та «Вибір року 2020» у номінації «Комерційна програма року для подачі звітності та електронного документообігу».

  • СОТА — вебсервіс для малого і середнього бізнесу.

  • «СОТА Каса» — каса в браузері, що повністю покриває потреби малого бізнесу по реєстрації е-чеків у ДПС.

  • Cashalot — мультифункціональний сервіс, який поєднує програмний РРО, складський облік і аналітику роботи кас і касирів. Визнаний Найкращим технологічним рішенням (Премія Спілки українських підприємців — СУП 2023).

  • «ЦСК «Україна» — найбільший комерційний надавач електронних довірчих послуг в Україні. 

  • ISpro — програмний комплекс світового стандарту ERP для автоматизації обліку та управління на підприємствах і в бюджетних установах.

  • Франчайзі мережа крамниць «Твій час» — всі електронні послуги під одним дахом.

  • FlyDoc — сервіс для обміну первинними документами з контрагентами безпосередньо з обліковки.

  • Звіт Корпорація — сервіс для автоматизації, приймання та обробки звітності підзвітних організацій.

  • ПТАХ — платформа, яка забезпечує роумінг електронних документів між різними платформами.