вгору

Про результати участі Linkos Group у масштабному діловому заході GET Business Festival-2021

20.07.2021

IT-компанія Linkos Group 14 липня прийняла участь у масштабному діловому заході GET Business Festival-2021, що пройшов у Києві та зібрав більше 2 тис учасників, - підприємців та бізнесменів. 

Представник компанії на заході, - Product Owner IT-рішенняСОТА Каса Анатолій Мартинюк виступив з доповіддю “IT-інновації для бізнесу. Чому варто відмовитись від класичного касового апарату на користь програмної каси”. 

Ключовий меседж  доповіді, - як можна спростити роботу підприємця  у взаємовідносинах із державою за допомогою автоматизованих рішень, а саме за допомогою програмних кас.

Сучасний підприємець взаємодіє  із державою за трьома напрямками:

  • Податки
  • Звіти
  • Фіскалізація

Й якщо зі сплатою податків більш-менш все зрозуміло, - адже згідно форми підприємницької діяльності ми знаємо коли та яку суму податків ми платимо, то зі звітами та фіскалізацією, - реєстрацією чеків в податковій потрібно знати більше інформації. 

Нагадаємо, що 20 серпня 2020 року вступили в силу зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зміни направлені на реєстрацію товарних чеків в податковій  та на полегшення ведення бізнесу, що працює в сфері торгівлі та наданні послуг. 

Анатолієм Мартинюком було підняте доволі актуальне питання для підприємців та бізнесу про організація процесу реєстрації товарних чеків на сервері ДПС, що є одним із найбільш витратних пунктів для старту бізнесу, роботи підприємця в цілому. 

За використання ПРРО замість РРО підприємець може економити на адміністративних витратах, значно менше часу витрачати на взаємодію з податковою в ручному режимі. Операції з реєстрації товарного чека, подання звітності після закінчення зміни та багато інших функцій — автоматизовані. Причому суттєві переваги отримує не тільки торговець, а й покупець. 

Якщо використання ПРРО розглянути більш поглиблено, то на користь програмної каси грають три основні важелі:

  • Автоматизація
  • Контрольна функція
  • Лояльність до клієнта (маркетингова складова щодо розробки програм лояльності, надання знижки на товар)

А всі товарні чеки чеки, використовуючи програмну касу,  можна відправляти покупцю у вигляді sms, на e-mail. 

На прикладі декількох цікавих в різних сферах бізнесу кейсів Анатолій Мартинюк продемонстрував  аудиторії в залі  як можна економити, використовуючи програмну касу замість класичного касового апарату.  

Доповідь, представлена на GET Business Festival-2021 викликала зацікавленість з боку бізнес-спільноти та журналістів, присутніх у залі. На основі цього Анатолій Мартинюк дав розгорнуте відео-інтерв’ю діловому виданню Delo.ua.

Слід зазначити, що на сьогодні програмна каса є настільки універсальним автоматизованим продуктом, що дублює деякі функції ПЗ розрахунково-облікової системи, і що особливо важливо, -  може бути інтегрована в будь-яку облікову систему, в якій працює підприємство.

Завершуючи свою доповідь на даному діловому заході, представник Linkos Group зазначив наступне: “...як казав Стів Джобс “Половина того, що відокремлює успішних підприємців від невдах - це наполегливість до вдосконалення”. Тому закликаю усіх присутніх у цьому залі до вдосконалення свого бізнесу за допомогою нових знань та нових автоматизованих рішень, що роблять бізнес більш зручним, легким та комфортним”.