вгору

ПТАХ — платформа, що об’єднує

10.08.2022

Електронний документообіг за останні роки став невіддільною частиною діяльності більшості українських підприємств. Так, в Україні понад 80% підприємств користуються програмами та вебсервісами для обміну електронними документами. 600 тис. підприємств щодня погоджують електронні документи через різноманітні сервіси для ЕДО.

Але досі багатьох цікавить питання: як обмінюватися із контрагентами, які використовують програму іншого провайдера? Річ у тім, що щоб програма могла прийняти документи з програми іншого провайдер та працювати з ними — потрібно запропонувати єдині стандарти електронних документів. Для багатьох певно стане новиною, що це в Україні давно зроблено, завдяки платформі ПТАХ!

ПТАХ — це перша та єдина роумінг-платформа в Україні, яка об'єднала користувачів різних програм та сервісів для електронного документообігу, і створила можливість приймати та надсилати документами в одному сервісі, забезпечивши єдиний стандарт обміну, перевірки та захисту юридично значущих документів, підписаних КЕП. 

ПТАХ забезпечує: 

  • юридичну значущість електронних документів;
  • єдиний стандарт обміну;
  • гарантовану доставку і конфіденційність;
  • інтеграцію з обліковими системами;
  • можливість надсилати посилання на документ.

 
До платформи ПТАХ під’єднані: 

  • програма M.E.Doc — звітність та миттєвий електронний документообіг для усіх напрямків бізнесу;
  • вебсервіс СОТА — створений для малого та середнього бізнесу, щоб забезпечити потребу у зручному поданні звітності та ЕДО;
  • програма FlyDoc — обмін первинними документами безпосередньо з обліковки BAS;
  • АРІ.ПТАХ — надає доступ до платформи користувачам будь-якої програми або облікової системи (BAS, SAP, ISpro, ОRACLE тощо);
  • Fredo — сервіс для систем автоматизації бізнесу (BAS, UA-Бюджет).

На початку 2022 року роумінг-платформа ПТАХ об'єдналася із платформою від Мінцифри — СЕВ ОВВ. Це був перший в Україні роумінг між платформами для електронного документообігу. Також Міністерство цифрової трансформації ініціювало ухвалення низки законів, що сприяють розвитку ЕДО в країні. Об’єднання провайдерів надало можливість усім системам електронного документообігу (СЕД) прибрати обмеження між різними програмами. Так, українські користувачі можуть вільно обмінюватися документами та не турбуватися про те, хто якою програмою користується. 

Тепер користувачі будь-якого провайдера ЕДО, що під’єднаний до однієї з платформ, можуть обмінюватися електронними документами із контрагентами іншого провайдера прямо зі своєї програми, не встановлюючи додаткового програмного забезпечення. Важливим є те, що для користувачів систем ЕДО це цілком безплатно. Єдиною умовою для вільного обміну є те, що програма користувача та контрагента повинна мати інтеграцію із ПТАХ або СЕВ ОВВ.

Провайдери, які ще не приєдналися до жодної з платформ, мають змогу обрати одну із систем та назавжди прибрати кордони між своїми користувачами та користувачами інших розробників СЕД.

Під’єднання до однієї із платформ, що забезпечує українських користувачів роумінгом у обміні електронними документами є необхідною. 

По-перше, це допоможе вашим користувачам покращити якість, швидкість та результативність діяльності. Особливо важливо це у період воєнного стану, коли український бізнес потребує максимального об’єднання задля підтримки економіки країни та усіх громадян. 

По-друге, вашим клієнтам не доведеться обирати між тим, щоб звичною програмою для ЕДО та зручністю безперешкодного обміну, яку пропонують конкуренти. Це допоможе вам і вашим клієнтам працювати зручно та більш ефективно. Так, тільки за липень через платформу ПТАХ було відправлено 4,5 млн електронних документів: це акти, рахунки, договори та інші документи підписані КЕП. І ця цифра співрозмірна до показників 2021 року. Потреба в обміні електронними документами зростає з кожним днем. Тому спільно одне з одним ми можемо вже зараз забезпечити наших українських користувачів найкращим сервісом для електронного документообігу та підтримати кожного клієнта. 

ПТАХ вже об’єднав багатьох користувачів найпопулярніших програм в нашій країні. Зараз роумінг-платформа особливо відкрита до співпраці. Під'єднатися до платформи ПТАХ від Linkos Group може кожен розробник. 

Тож, якщо ви провайдер однієї із систем для ЕДО та бажаєте допомогти своїм користувачам полегшити роботу, приєднуйтесь до ПТАХ вже сьогодні. Дізнатися більше інформації, отримати консультацію та під’єднатися можна за номером: 206-72-25.

Детальніше про можливості ЕДО, які отримують користувачі програм, що під’єднані до платформи ПТАХ, читайте у нашому попередньому матеріалі: Фішки ЕДО для користувачів M.E.Doc, FlyDoc, COTA та АРІ.ПТАХ

Більше інформації про українські сервіси, під’єднані до роумінг-платформи ПТАХ, дивіться у відеоматеріалі від експертів ЕДО: Електронний документообіг. Програмні рішення та сервіси для ЕДО.