вгору

Використання РРО/ПРРО під час війни. Впроваджено пакет рішень для підтримки бізнесу

15.03.2022

Під час війни Кабінет Міністрів України ухвалив пакет рішень для підтримки українського бізнесу. Зокрема, 15 березня 2022 р. прийнято Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо дії норм на період воєнного стану”.

З боку уряду вжито максимальну кількість заходів, щоб підтримати ведення бізнесу у цей надзвичайно складний для нашої країни час.

До заходів, що запроваджені урядом, належать:

  • відтермінувати впровадження РРО/ПРРО для всіх фізичних осіб підприємців;
  • звільнити від сплати ЄСВ фізичних осіб підприємців першої та другої груп на час воєнного стану та протягом року після його завершення;
  • звільнити підприємства та фізичних осіб підприємців третьої групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (наприклад, територіальної оборони). Збір буде сплачено коштом держави;
  • відтермінувати сплату податків для всіх підприємств, які неспроможні їх платити;
  • скасувати всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворенням. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу. 

З повним переліком заходів можна ознайомитись на вебпорталі ВРУ. 

Щодо застосування РРО/ПРРО, пропонуємо більш детальні роз'яснення. Якщо ви ФОП та ще не використовували у своїй діяльності РРО/ПРРО, то умови обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій, згідно з чинним  законодавством з 01.01.2022, скасовуються на час воєнного стану. 

Якщо ви ФОП та вже застосовуєте РРО/ПРРО у своїй діяльності, — тоді, у випадку вже придбаної річної ліцензії на ПРРО Cashalot або “СОТА Каса”, ви продовжуєте використовувати програмне забезпечення. Кошти за куплену річну ліцензію не повертаються. 

Чи є переваги використання ПРРО для ФОПів та юросіб, що вже використовують ПРРО Cashalot або ”СОТА Каса”, крім функції фіскалізації?

Для тих, хто зараз продовжує вести підприємницьку діяльність, актуальним є контроль усіх розрахункових операцій за товаром, що реалізується, кількістю чеків, аналітикою по чеках, змінами касирів. Тож, використовуючи ПРРО від Linkos Group, підприємець може аналізувати всю касову роботу за необхідний проміжок часу, обравши потрібні точки продажу та групи товарів, що реалізуються. 

Нагадуємо, що технічна підтримка програмних РРО Cashalot та “СОТА Каса” продовжує працювати у штатному режимі. 

Ми, ІТ-компанія Linkos Group, розробник ПРРО Cashalot та “СОТА Каса”, дякуємо всім нашим клієнтам за те, що ви обрали нас та продовжуєте працювати у цей складний час і стаєте потужним тилом, підтримуючи як своїх клієнтів, так і нашу країну. Завдяки вам, нашим клієнтам та партнерам, нам вдалося зібрати та відправити на рахунок Збройних Сил України 27 млн грн. Тільки разом, працюючи злагоджено пліч-о-пліч, ми можемо допомогти нашій армії та українському народові. Все буде Україна!