вгору

Багатосторонній обмін e-ТТН у М.E.Doc

Шановні користувачі! Як ми і анонсували, до Вашої уваги – інструкція про багатосторонній обмін електронними документами, зокрема, e-ТТН, який реалізовано у М.E.Doc. Отже, ви можете надіслати е-ТТН декільком контрагентам відповідно до вказаного маршруту.

Розглянемо покроково, як створити e-ТТН, відправити отримувачам на узгодження та отримати назад вже підписаний власний екземпляр.

Крок 1. Увійдіть до розділу «Первинні документи» та в головному меню натисніть на Реєстр первинних документів (Рис. 1).

Рис. 1

Крок 2. У вікні, що відкрилось, оберіть Файл – Створити. В отриманому меню натисніть на Первинний документ (Рис. 2).

Рис. 2

Крок 3. Після відкриття Створення звіту, оберіть серед шаблонів первинних документів шаблон ТТН та натисніть кнопку Створити (Рис. 3).

Рис. 3

Крок 4. У документі, що відкрився, заповніть необхідні поля (Рис. 4).

Рис. 4

Крок 5. На вкладці Наступні Дії оберіть та натисніть на опцію Передати документ на підпис (Рис. 5).

Рис. 5

Крок 6. У стані документа з’явиться запис про його перевірку та про потрібність підписати ЕП (Рис. 6).

Рис. 6

  Тільки на цьому етапі (після відправки на підпис) можлива зміна маршруту документа. Для цього на вкладці Наступні дії перейти в Маршрут документа та, за необхідності, зробити необхідні маніпуляції (Рис. 7).

Рис. 7

Крок 7. Здійсніть підписання КЕП та відправте документ за обраним маршрутом (Рис. 8).

Рис. 8

Отже, ми розглянули на прикладі багатосторонній обмін документами за обраним маршрутом:

Отримувач 1 (Отримувач 2) отримає ТТН як вхідну кореспонденцію.

У кожного з отримувачів є можливість узгодити документ, підписавши його або відхиливши. І лише після узгодження та допідписання документа фінальним отримувачем, документ вважається таким, який пройшов весь обраний маршрут.

Налаштувати багатосторонній обмін e-документами можна тільки до початку роботи з e-ТТН у конструкторі шаблона документа через параметр Кількість отримувачів. У цьому разі Кількість отримувачів, яким буде надсилатися документ (від 1 до 5) зручно обрати зі списку (Рис. 9).

Рис. 9

При багатосторонньому обміні з’являється нова опція «Маршрут документа», яка дозволяє обрати поля документа, з яких буде складатися його маршрут для подальшого ЕДО.

Важливо! Функція багатостороннього обміну первинними документами можлива лише за умови використання версії програми не нижче 11.01.009 всіма учасниками обміну документами.

Наочно про роботу з e-ТТН у програмі М.E.Doc – у відеоуроці