вгору

Чи є підставою для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів податковий борг?

За наявності у платника податків за даними інформаційно-комунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику готується лист (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Довідка).  

Такий лист вручається платнику (його законному чи уповноваженому представникові) або особисто або надсилається у порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України

Відмова у наданні Довідки готується уповноваженим органом протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано. 

Отже, підставою для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів є податковий борг, недоїмка зі сплати ЄСВ чи заборгованість з податкових платежів. 

Про це зазначили податківці ДПС в Івано-Франківській області. 

Нагадаємо, що Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджено наказом Мінфіну від 03.09.2018 р. №733

Для отримання Довідки платник подає Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява), форму якої затверджено додатком 2 до Порядку.  

Довідка надається платнику безоплатно. Заява подається платником у паперовій формі або у в електронній формі. 

В програмі M.E.Doc користувачі можуть в електронній формі подати Заяву (ідентифікатор форми - J/F1300306).