вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за листопад 2020 р.

Ось і закінчився останній місяць осені 2020 р. Попереду зима з її новорічними святами, посиденьками у родинному колі та з близькими. Але не забуваємо про міри запобіжних заходів, щоб не захворіти, бо карантин ще ніхто не відміняв. Команда M.E.Doc бажає всім міцного здоров’я, бадьорості духу і гарного настрою!

Нагадаємо нашим читачам, що у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

У даній публікації розкажемо Вам, які новинки та доробки були зроблені в листопаді 2020 року розробниками M.E.Doc.

  1. Первинні документи.

У Реєстрі податкових документів відкориговано імпорт ПН, що не містять номеру документа у періоді (оновлення 11.02.024).

У Реєстрі електронних документів налаштовано відбір документів за допомогою параметра Статус на панелі Фільтр при виборі значення На підпис відповідальній особі (оновлення 11.02.025).

  1. Реєстр звітів.

В програмі M.E.Doc реалізовано можливість експорту змін до кошторису в формат DBF (ДКСУ) за формами Довідки про зміни до кошторису (FDK0SH03) та Довідки про зміни до плану асигнувань (FDPLAZ03).

Доробка доступна в головному меню Файл – Експорт – Експорт змін до кошторису в форматі ДКСУ. Докладніше про це у оновленні 11.02.025.

Також у Реєстрі звітів реалізовано можливість експорту даних у форматі Excel для звітів НФУ до НБУ:

  • IR910001         Дані про адекватність зобов'язань страховика, що здійснює страхування, інше, ніж страхування життя;
  • IR920001         Дані про результат перевірки адекватності зобов'язань страховика щодо резерву довгострокових зобов'язань та резервів належних виплат страхових сум;
  • IR930001         Дані щодо розкриття інформації про активи та зобов'язання страховика у розрізі валют та банківських металів.

Нагадаємо, що експорт виконується у вікні відкритого документа Виконати додаткову програму обробки – Експорт в Excel на вкладці Наступні дії.

Крім того, у Реєстрі звітів доопрацьовано можливість вибору додаткових сертифікатів шифрування при завантаженні квитанцій у меню Файл – Імпорт – Імпорт квитанцій.

  1. Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL).

В черговому оновленні M.E.Doc додано можливість підписання звітності iXBRL, створеної КІФ або НПФ, посадовими особами відповідних керуючих компаній – КУА або адміністратора ПІФ.

Так, при створенні пакета звітності у вікні Створення звіту відображається додаткове поле КУА/Адміністратор, у якому необхідно обрати керуючу компанію.

Для довідки:

  • КІФ - корпоративні інвестиційні фонди;
  • НПФ - недержавні пенсійні фонди;
  • КУА - компанія з управління активами;
  • ПІФ - пайовий інвестиційний фонд.

Зверніть увагу! Функціонал з боку КІФ або НПФ доступний за наявності ліцензії Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) – Обмін з КУА.

А функціонал підписання з боку КУА/адміністратора ПІФ доступний за наявності ліцензії Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) – КУА.

Також реалізовано можливість обирати адресата документа під час відправки звіту. При виконанні команди Відправити відкривається вікно для вибору адресата: Аудитор або КУА/Адміністратор.

Добірку публікацій щодо Фінансової звітності за МСФЗ (формат iXBRL) читайте у Блозі бухгалтера.

  1. Адміністрування

Архівування документів

Налаштовано групове видалення обраних архівів первинних документів (оновлення 11.02.024).

Резервне копіювання

У модулі Резервне копіювання при створенні Резервної копії обраних підприємств у вікні Вибір підприємств додано поле для пошуку підприємств за ЄДРПОУ, назвою підприємства або кодом філії.

! Ці доопрацювання також виконані у вікні налаштування завдання - Створення резервної копії обраних підприємств у розділі Адміністрування – Планувальник завдань.

А також відкориговано механізм створення резервної копії у разі, якщо шлях до бази даних містить кириличні або спеціальні символи.

Управління ролями

У модулі управління ролями доопрацьовано алгоритм встановлення та застосування параметра Адміністрування – Налаштування отримання первинних документів.

  1. Зарплата

У модулі Розрахункові відомості додано звіт Зведена відомість по видам оплат (підрозділи). У даному звіті відображається інформація по видам нарахувань та утримань в розрізі підрозділів (оновлення 11.02.025).

  1. Зміни у довідниках

Відповідно до змін, оприлюднених НБУ, в програмі M.E.Doc оновлено довідники:

  • KODTER - «Адміністративно-територіальна одиниця України»;
  • K030 - «Код резидентності»;
  • H020 - «Вид фінансової послуги» (11.02.024).

А також додано нові довідники:

  • Показники форми IR91;
  • Показники форми IR92;
  • Показники форми IR93.

Довідники недоступні для редагування та використовуються при заповненні звітності до НБУ для небанківських фінансових установ.

Нагадаємо нашим користувачам, довідники доступні у розділі Довідники - Загальні довідники – НБУ.

Крім того, відповідно до змін, внесених Законом № 465-IX (про даний Закон ми писали у матеріалі) оновлено такі довідники:

  • УКТЗЕД та умовних кодів товару;
  • УКТ ЗЕД (діючий);
  • УКТЗЕД, умовних кодів товару та кодів послуг.
  • КОАТУУ.

Докладніше про зміни у релізі оновлення 11.02.025.

Слідкуйте за оновленнями та користуйтесь доробками від програми M.E.Doc.