вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за січень 2021 р.

Нагадаємо нашим читачам, що у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

У нашій добірці розкажемо Вам про важливі новинки та доробки, які були зроблені в січні 2021 року в M.E.Doc:

1. У функціоналі програми в Реєстрі звітів реалізовано можливість друку квитанцій при використанні функції Друк у PDF для головного документа пакета. У вікні Вибір документів, що відкривається на виконання команди, додано опцію Друкувати квитанцію. Якщо опцію встановлено, квитанції зберігатимуться на окремих аркушах у pdf-файлах відповідних документів.

2. В Реєстрі електронних документів додано можливість роботи з первинними документами типів Акт звірки та Акційна пропозиція:

  • у Конструкторі шаблона можна створювати шаблони для документів нових типів;
  • у модулях Реєстр електронних документів та Реєстр податкових документів дана можливість створювати документи нових типів та здійснювати фільтрацію документів за новими типами: Акт звірки та Акційна пропозиція;
  • у модулі Первинні документи - Автоматична обробка документів та сервісі Універсальна автоматична обробка є можливість відправляти контрагентам документи з типами Акт звірки та Акційна пропозиція у розділі Відправка первинних документів автообробником контрагенту;
  • додано можливість налаштовання комплектів підписів для документів з типами Акт звірки та Акційна пропозиція за допомогою модуля Первинні документи - Користувацькі налаштування комплектів підписів.

3. У Реєстрі податкових документів реалізовано можливість виконувати заповнення умовного позначення одиниці виміру товару/послуги без заповнення коду одиниці виміру при використанні функції групової обробки полів. У вікні Групова обробка полів ПН/РК додано опцію Заміна без коду одиниці виміру.

Опція доступна при встановленні відмітки Одиниці виміру товару/послуги (заміна). Функція групової обробки полів доступна по команді головного меню Правка – Групова обробка полів ПН/РК.

4. Оновлено Довідники:

  • податкових пільг станом на 01.01.2021 р.;
  • Коди відомчої класифікації видатків (КВК) та Коди функціональної класифікації видатків (КФК);
  • Вид фінансового інструменту S130.

Докладніше про ці та інші доробки у січні 2021 року дивіться у релізі оновлення програми 11.02.030.

Ми постійно працюємо над удосконаленням наших модулів, додаємо актуальні довідники та доповнюємо програму новим зручним та корисним функціоналом. Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc!