вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за травень 2020 р.

Нагадуємо, що на наших інформаційних джерелах (Блог бухгалтера, Інформер програми M.E.Doc, Telegram-канал) Ви щодня можете знайти корисні та цікаві матеріали, новини, роз’яснення контролюючих органів, інструкції тощо.

Наразі ми розкажемо, які основні доробки були зроблені у травні 2020 року в M.E.Doc.

Зміни у функціоналі програми

1. Доопрацьовано механізм застосування прав доступу при призначенні користувачу кількох ролей у межах одного підприємства. Відповідні функції додано з оновлення 11.02.009.

2. Реалізовано підтримку роботи з мережевим криптомодулем «Гряда-301», який надає можливість зберігання та одночасного використання значної кількості ЕП. Криптомодуль буде корисним для підприємств з великою кількістю співробітників, відповідальних осіб, які застосовують у роботі з програмою ЕП на захищених носіях. Докладніше читайте в релізі оновлення 11.02.010.

3. З оновлення 11.02.010 додано можливість перегляду детальної інформації щодо ключів, збережених на токені. Для цього у розділі Встановлені сертифікати виконайте команду головного меню Файл – Захищений носій (Token) – Встановлені носії. У вікні Встановлені носії натисніть 2 рази лівою кнопкою миші на назві носія, або оберіть назву токена та натисніть кнопку на панелі інструментів вікна.

4.  Здійснено автоматичне визначення типу сертифікатів, виданих на основі ID-картки (якщо в сертифікаті явно не вказано його тип). При завантаженні у програму сертифіката, який містить дані про ПІБ власника, за замовчуванням встановлюється тип «Директор», якщо ПІБ відсутні – тип «Печатка». Додано можливість змінювати тип сертифікатів, що видані на основі ID-картки, у розділі Встановлені сертифікати. Для цього у головном меню слід виконати команду Сервіс – Змінити тип сертифіката (оновлення 11.02.010).

5. З оновлення 11.02.010 програми здійснено доробки у Реєстрі первинних документів та у Конструкторі шаблонів. У Реєстрі за допомогою панелі Фільтр можна налаштувати відбір документів за статусом Відправлено контрагенту, а також вибрати документи за певний місяць. У Конструкторі шаблонів розширено можливість роботи з полями графічного відображення підписів та печаток на документах (додано команду Додати графічне поле).

Нагадуємо нашим користувачам, що у програмі є внутрішній чат, який дозволяє скористатися допомогою наших спеціалістів з онлайн підтримки. Перевірте наявність доступу до web-ресурсу chat.medoc.ua (IP адреса: 212.90.165.233, порт: 443). Для отримання фахової онлайн консультації залишається один крок: натисніть кнопку на панелі інструментів, або скористайтеся клавішею F12.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.