вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за жовтень 2021 р.

Розкажемо про основні доробки, які відбулись в програмі M.E.Doc у жовтні 2021 р., щоб Ви нічого не пропустили в круговерті буднів.

Зміни, що відбулись у розділах.

І. Звітність

1. Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ 

Реалізовано конвертацію пакета звітів об'єднаної звітності ПДФО та ЄСВ попередньої версії (версія 06) у нову версію (версія 07). Конвертація виконується автоматично при копіюванні звітів попередньої версії.

Доопрацьовано механізм імпорту/експорту даних об'єднаної звітності у форматі DBF з урахуванням структури Додатка 4 (J/F0510407) нової версії.

Реалізовано можливість обирати співробітників із довідників Співробітники, Інші, Пайовики при додаванні записів у Додатку 2 (J0510207) об’єднаної звітності.

Додано можливість налаштування порядкового номера документів пакета об'єднаної звітності ПДФО та ЄСВ (налаштування лічильника).

2. Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)

Для розширення можливостей зберігання даних у вигляді форматованих текстів, таблиць реалізовано редактор, який дозволяє зберігати текст у html-форматі.

Зверніть увагу! Редагувати форматований текст можна лише за допомогою редактора. Докладніше про це - у матеріалі.

Також збережено можливість введення неформатованого тексту безпосередньо у полях форм.

Крім того, для зручності користувачів додано вікно повідомлення «Для формування iXBRL пакет звітності має бути передано на підпис. Передати пакет на підпис?», в якому виконується функція формування файлу у форматі iXBRL.

При цьому, пакет звітності, для якого сформовано файл iXBRL, набуває статусу На підписі (накладання електронних підписів на пакет звітності для формування файлу не відбувається). 

Також реалізовано можливість вмикати/вимикати автоматичний перерахунок великих звітів пакета, які заповнюються з використанням Майстра заповнення звітів. Функція доступна лише для непідписаних звітів у вікні відкритого документа.

Крім того, для зручності користувачів доопрацьовано роботу з великими таблицями, а саме: закріплено заголовки колонок у видимій частині таблиць.

З'явилася можливість змінювати назву та період звітності для заголовка файлу iXBRL.

3. Реєстр звітів

Автоматичне створення Документів довільного формату (J/F1360102) можливо на основі файлів-вкладень формату PDF.

4. Інша звітність

Реалізовано можливість експорту у форматі Excel типової форми, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами - підприємцями і фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність (PD800305) та типової форми обліку амортизаційних відрахувань основних засобів та нематеріальних активів (PD800501).

ІІ. Первинні документи

1. Реєстр електронних документів

Розширено можливості збереження документів у форматі PDF за допомогою функції Друк в PDF у вікні відкритого документа.

Крім того, налаштовано відображення факсиміле підписів при збереженні документів за допомогою команди головного меню Файл - Друк в PDF із таблиці Реєстру електронних документів.

2. Автоматична обробка документів

Реалізовано можливість відбору АН/РК для реєстрації в ЄРАН за примірниками. Так, у розділі Налаштування обробки документів СЕА додано поле Примірник, у якому можна обрати примірник акцизних документів для відправки на реєстрацію у ДПС: 1 - Перший примірник та/або 2 - Другий примірник.

При цьому, відправка на реєстрацію 2-го примірника доступна тільки для виданих АН/РК.

ІІІ. Зарплата

Реалізовано автоматичне заповнення Додатків 1, 4, 5, 6 (F/J0510107, F/J0510407, F/J0510507, F/J0510607) Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ.

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які відбулись протягом вересня 2021 р., читайте у релізах 11.02.055, 11.02.056, 11.02.057.

Ми працюємо для Вас! Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc!