вгору

Вбудований текстовий редактор – нові можливості при створенні звітності за МСФЗ у M.E.Doc

У формах звітів за МСФЗ з оновлення 11.02.055 з’явилась можливість зберігати дані у вигляді форматованих текстів, таблиць, малюнків тощо. Зберігається така інформація у полях для введення великого обсягу текстових даних.

Збереження форматованого тексту здійснюється за допомогою спеціального вбудованого текстового редактора у html-форматі.

Як працювати із вбудованим текстовим редактором?

1. Для виклику редактора натисніть кнопку html (рис. 1):

Рис. 1

або https://lh3.googleusercontent.com/89_MMt_191UmmkBAhDYW0XDbK6Hr9cF6ZdGxLNX6vTsZeIzOfDej-kwyinijhjRtWD0pxVJ9t2pEsDTBOEsUHYj587rcQwu8zDLBcvN6hqbVdn5R12T6xClwkVpajkw-OP8qIaUN=s0 , що знаходиться праворуч від поля для введення текстових даних (рис. 2):

Рис. 2

2. Редактор буде відкрито в окремому вікні. Введіть необхідну текстову інформацію та відформатуйте її за допомогою інструментів редактора. Для збереження інформації у вікні редактора натисніть кнопку Зберегти і вийти (рис. 3).

Рис. 3

3. Введений текст буде конвертовано у html-формат та відображено у відповідному полі форми (рис. 4):

Рис. 4

https://lh5.googleusercontent.com/ylwRG1wev7RUXHp0jvoxRnuQyySBDlFXwV3IOCWvhrT32nQRiDuzqMhtdrbm3nlNEcjLkbzeJPRRcai7D0yQb-7TtWsH5lIqoVb0FI8FMaA5Me50P2Cwrh1RtDBVdtuyPodDNIka=s0 Зверніть увагу, що редагувати форматований текст можна лише за допомогою редактора по натисканню кнопки html.

Після конвертації пакету звітності у файл iXBRL введена інформація буде відображена так само, як у текстовому редакторі (рис. 5):

Рис. 5

Також у поля для введення великого обсягу текстових даних, як і раніше, можна вводити неформатований текст. Введення, змінення та редагування неформатованого тексту здійснюється безпосередньо у полі форми (рис. 6):

Рис. 6

У разі, якщо необхідно повністю видалити дані, що були внесені за допомогою вбудованого текстового редактора, таке видалення має здійснюватись також через текстовий редактор. Після повного очищення  змісту в текстовому редакторі та збереження, поле в бланку знову буде порожнє та доступне для введення неформатованого тексту.

Зверніть увагу! Для того, щоб викликати текстовий редактор, у ролі користувача обов’язково повинен бути встановлений доступ до перегляду загальних довідників (рис. 7).

Рис. 7