вгору

Дайджест цікавого від M.E.Doc за лютий 2021 р.

Нагадаємо нашим читачам, що у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

У нашій добірці розкажемо Вам, які новинки та доробки були зроблені у лютому 2021 року в M.E.Doc.

  1. В модулі Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) додано можливість для аудиторів, що надають клієнтам консультаційні послуги, створювати документи фінансової звітності з ЄДРПОУ клієнтів-суб'єктів господарювання. Для цього необхідно скористатись функцією Створити за контрагента.

Для цього аудитору необхідно мати відповідну ліцензію Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) - Аудитор (повна).

Крім того, реалізована можливість обміну запитами та відповідями на них між аудитором та його клієнтами. Для цього додано функцію Створити запит про надання інформації. На виконання функції створюється документ «Запит про надання інформації» (ідентифікатор форми - Q3010001). Докладніше про це - у матеріалі.

Функція Створити запит про надання інформації доступна лише за наявності ліцензії Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) - Аудитор.

Актуалізовано роботу модуля Стан розрахунків з бюджетом, в якому реалізовано відображення деталізованої інформації по вибраному податку (платежу) в розрізі проведених операцій.

  1. В розділі Банківський модуль додано модуль Монітор обробки інкасових доручень. Даний модуль призначений для забезпечення обміну електронними документами між органами ДПС та банками в процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень), а саме: отримання вхідних документів та створення документів.
  2. В Інформері програми M.E.Doc додано новий розділ МСФЗ (іXBRL), у якому користувачі зможуть отримати корисну інформацію щодо складання звітності за МСФЗ та корисні поради щодо заповнення звітності у M.E.Doc.

Докладніше про ці та інші доробки дивіться у релізі оновлення програми 11.02.031.

Ми постійно працюємо над удосконаленням наших модулів, додаємо актуальні довідники та доповнюємо програму новим зручним та корисним функціоналом.

Слідкуйте за оновленнями у M.E.Doc!