вгору

Декілька КЕП на одну особу: чи можливо?

Кваліфікований електронний підпис (далі – КЕП) – удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа. Це визначено пп. 23 п. 1 ст. 1 Закону України «Про електронні довірчі послуги» від 05.07.2017 р. № 2155-VIII (далі – Закон №2155).

https://lh5.googleusercontent.com/Fw5bgcigIDx84jlWgefHr0QhICzmVZQ-PgOjdwDTKWHvAQ9BXBNL3GUSi1DfZHAa5RRhyqqx2mFYWOujtINnv1WAfdougMKULiXupON3Hwi5nlyvrrl0RJ5RTwf_woqh0Y8qp3YibrLdcsXteQcqjr4 Закон № 2155 не обмежує суб’єкта господарювання мати декілька КЕП.

Отже, суб’єкт господарювання може отримати в кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг декілька КЕП на одну і ту ж саму особу. Такі отримані КЕП є різними, оскільки засобами кваліфікованого електронного підпису чи печатки забезпечується належний рівень унікальності пари ключів, що ними генеруються.

Про це інформує ГУ ДПС у Тернопільській області.

Про порядок заповнення повідомлення про надання інформації щодо КЕП читайте у Блозі бухгалтера, Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.