вгору

Державний реєстр РРО оновлено

07.08.2020

06.08.2020 р. ДПСУ на своєму сайті оприлюднила наказ «Про затвердження Державного реєстру РРО» від 31.07.2020 р. № 385.

Даний наказ містить оновлений реєстр РРО, дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена, у кількості 347 моделей.

Також у наказі окремо наведено перелік РРО, які виключені з реєстру РРО та експлуатація яких не дозволяється. Це 7 моделей, які були введені в експлуатацію у 2016-2018 роках.

При цьому, наказ ДФС від 15.05.2019 р. № 392 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» втратив чинність.

Нагадаємо нашим користувачам, що з 01.08.2020 р. у суб’єктів господарювання з’явилась можливість використання програмних РРО поряд із класичними. Докладніше на цю тему читайте у Блозі бухгалтера.

Зауважимо, за словами Ігоря Дядюри - заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України: програмні РРО не потребують ніякої спеціальної державної експертизи, внесення в Держреєстр «перевірених» РРО, тому що ринок повністю вільний.

Зі свого боку, розробник M.E.Doc пропонує своїм користувачам чудову альтернативу класичним РРО – програмний комплекс Cashalot та хмарний сервіс для підприємців «СОТА Каса».

Зазначимо, що Cashalot має широкий функціонал для реєстрації розрахункових та звітних документів та запропонований як бізнес-конструктор, що дозволяє користувачам обирати додатковий функціонал під індивідуальні потреби.

«СОТА Каса» — створена для підприємців, які мають невеликі інтернет-магазини, кав'ярні, салони краси, перукарні тощо і потребу в зручному мобільному софті з фіскалізації невеликої кількості розрахунків.

Отримати більш детальну інформацію або залишити заявку на попереднє замовлення можна за номером: (044) 206 72 15.

Програмны РРО від M.E.Doc