вгору

Для туристичної галузі скасовані граничні строки розрахунків у сфері ЗЕД

Нацбанк доповнив перелік операцій з експорту та імпорту товарів, на які не поширюються встановлені НБУ граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів. Дане рішення прийнято постановою НБУ від 11.02.2021 р. № 17 (далі – Постанова № 17).
Так, граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів, визначені п. 21 розд. II Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті Постанови НБУ від 02.01.2019 № 5 не поширюються також на туристичні продукти (послуги), що імпортуються відповідно до зовнішньоекономічних договорів (контрактів) у туристичній галузі, - операції з постачання, реалізації (продажу) туристичними операторами туристичних продуктів (послуг) нерезидентів.
Також визначено, що з дати набрання чинності Постановою № 17 встановлені НБУ граничні строки розрахунків за операціями з імпорту товарів і послуг не поширюються на операції, що зазначені вище, незалежно від дня здійснення таких операцій.
Крім того, банки завершують здійснення валютного нагляду за дотриманням резидентами граничних строків розрахунків за відповідними операціями у день набрання чинності Постановою № 17.
Постанова набирає чинності з 22 лютого 2021 року.
Про це повідомили податківці Офісу ВПП ДПС.
Щоб не пропустити строки подання звітності та сплати податків та зборів скористайтесь Податковим календарем у M.E.Doc.
Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.