вгору

До уваги великих платників, які не включені до реєстру ВПП на 2019 рік!

Реєстр великих платників податків на 2019 рік затверджено наказом ДФС України від 26.09.2018 № 617. До Реєстру увійшло 1500 великих платників, у яких обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищив 50 млн євро, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України за такий самий період перевищила 1 млн євро (з них податкових платежів не менше 500 тис. євро).

Податківці зауважують, що деякі платники Офісу не досягли критеріїв визначення «великого платника податків», та повинні з наступного року обслуговуватися в райДПІ відповідно до зареєстрованого місцезнаходження. Отже, цим платникам необхідно подати в паперовому вигляді до райДПІ реєстраційну заяву за ф. № 1-ОПП з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов’язана зі зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП».

Зверніть увагу! За неподання заяв за ф. №1-ОПП та порушення встановленого порядку взяття на облік у контролюючих органах відповідно до п. 117.1 Податкового кодексу України встановлено відповідальність у вигляді штрафної санкції у розмірі 510 грн.

З огляду на це, Офіс ВПП просить всіх платників податків, які не увійшли до реєстру ВПП, подати в найкоротший термін реєстраційну заяву за ф. №1-ОПП.

До відома наших користувачів! Форму № 1-ОПП з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов’язана зі зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП» можна подати лише у паперовому вигляді, оскільки електронна форма такої заяви передбачена виключно для її подання з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» (Інформаційно-довідковий ресурс «ЗІР», категорія 119.13).

Читайте у Блозі бухгалтера матеріал про затвердження Реєстру великих платників податку на 2019 рік.