вгору

До відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу

Нагадаємо нашим читачам, що до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 06.12.2019 № 361-ІХ (далі – Закон) були внесені зміни.  

Зокрема, в частині ознак порогових фінансових операцій та видів суб’єктів первинного фінансового моніторингу. 

Враховуючи викладене, Державною службою фінансового моніторингу України оновлено: 

Вказані оновлені рекомендації розміщені на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу в розділі: Фінансовий моніторинг/Технології/Для банківських установ та Для небанківських установ. 

Зверніть увагу, що суб’єкт первинного фінансового моніторингу (далі – СПФМ) зобов’язаний, зокрема, стати на облік у Держфінмоніторингу, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу в порядку визначеному Кабінетом Міністрів України. 

СПФМ при постановці на облік в Єдиній державній інформаційній системі у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, зобов’язані подавати до Держфінмоніторингу форму № 1-ФМ «Форма обліку суб’єкта первинного фінансового моніторингу».