вгору

ЕДО talks. Випуск 11. Віджет СОТА — ЕДО та звітність на вашому вебресурсі

Днями на нашому YouTube-каналі — ЕДО talks, ми опублікували нове відео про ведення документообігу за допомогою віджета СОТА. Зокрема, цього разу наші експерти розповіли про сучасний інструмент для електронного документообігу — SaaS-рішення, що дозволяє реалізувати електронний обмін з контрагентами прямо на сайті зі збереженням брендової айдентики замовника. Пропонуємо більш детально розглянути все, чим поділилися знавці ЕДО у новому випуску.

Що таке SaaS?

SaaS (Software as а service), що з англійської перекладається як “програмне забезпечення як послуга”. Saas-сервіси — це хмарні програми та сервіси, які пропонують необхідний та корисний функціонал доступний через браузер або додаток. Клієнт сплачує абонплату (якщо вона є), а оновленням і технічною підтримкою програм займається провайдер софта.

Компанія Linkos Group пропонує Saas-рішення для ведення документообігу з використанням віджета СОТА. Віджет інтегрується в облікову систему або вебресурс (сайт) замовника, через який кінцевий користувач отримує доступ до підписання та відправки первинних е-документів.

Ця функціональна можливість з е-обміну ідеально підійде логістичним, фарма та ритейл- компаніям, які документально закривають угоди з користувачами про купівлю-продаж, відвантаження чи доставку товару.

Наприклад, користувачі інтернет-магазину, який продає певні товари, маючи електронний підпис (КЕП), можуть отримати рахунок на товар в електронному вигляді та підписати його своїм КЕП прямо в особистому кабінеті на вебресурсі компанії. Це значно спрощує обмін первинними документами між сторонами, а всі документи завжди доступні в особистому кабінеті клієнта.

Кейси використання віджета як сервісу для документообігу

Кейс №1

Електронний документообіг є необхідністю для логістичної галузі, діяльність якої пов'язана з безліччю фізично роздрукованих документів. Без них неможливо юридично зафіксувати угоду, провести оплату, здійснити перевезення та загалом надати високоякісний сервіс.

Використання віджета для логістичної компанії дозволяє підписувати договори з фізичними особами про надання послуг з декларування вантажів за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Отже, клієнти логістичної компанії, маючи КЕП, можуть підписати договір про надання послуг з декларування вантажів онлайн у максимально зручний спосіб в особистому кабінеті вебсервісу. Головною перевагою такої реалізації за допомогою віджета є інтеграція функціонала ЕДО безпосередньо у сайт замовника зі збереженням брендової айдентики.

Це цілковито звільняє клієнтів від необхідності роздруковувати договір, власноруч переписувати особисті дані, сканувати чи фотографувати документ та шукати способи передання його брокеру. Кожен клієнт, зареєструвавшись в особистому кабінеті, може з будь-якого гаджета переглядати, коментувати та погоджувати будь-які документи. 

Кейс №2 

Великий дистриб’ютор автозапчастин на ринку України використовує віджет СОТА від компанії Linkos Group для того, щоб його партнери та клієнти, придбавши товар, змогли отримати всі первинні документи, що супроводжують покупку в електронному вигляді.

Тобто, якщо станція техобслуговування вирішила придбати у дистриб’ютора партію автозапчастин, то безпосередньо у вікні браузера, у своєму особистому кабінеті, СТО зможуть отримати рахунок на оплату, видаткову накладну, акт виконаних робіт в електронному вигляді та підписати їх своїм КЕП. Вони можуть це зробити абсолютно з будь-якого пристрою — достатньо зареєструватись на ресурсі.

Ми показали тільки два варіанта застосування віджета для документообігу. Хоча зараз, звісно, все більше компаній прагнуть використовувати сервіс у своїх особистих кабінетах, адже SaaS-рішення мають чимало переваг.

Переваги SaaS-рішення

  • Відсутність необхідності встановлення ПЗ на робочих місцях користувачів, адже доступ до програмного продукту здійснюється через звичайний браузер.

  • Збільшення швидкості розгортання рішень, забезпечення працездатності у короткий термін.

  • Зниження загальних витрат на ІТ, дороге програмне забезпечення, апаратну платформу, сервери та мережеве обладнання. 

Детальніше дізнатися про SaaS-рішення СОТА для електронного документообігу ви можете на нашому YouTube-каналі ЕДО talks — Saas-рішення для електронного документообігу. Віджет СОТА для обміну електронними документами

Більше цікавих відеороликів про електронний документообіг та актуальні рішення для бізнесу ви можете переглянути на ЕДО talks.