вгору

Електронні сервіси ДПС з 12.10.2022 р. працюватимуть у штатному режимі

У зв’язку з масованими ракетними ударами по всій території України, 10–11 жовтня 2022 р. тимчасово обмежено доступ до електронних сервісів.

Штрафні санкції не застосовуються до платників податків за умови виконання таких обов’язків із дотриманням термінів, визначених п. 201.10, п. 69.1 підрозд. 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Нагадуємо, що платники податків у разі відсутності у них можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів подання звітності, у т. ч. реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, звільняються від передбаченої цим Кодексом відповідальності, у т. ч. відповідно до п. 112.8 ПКУ.

 

Про це інформує ДПС.

12 жовтня 2022 р. електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет для громадян працюють у звичайному режимі.

З метою захисту прав платників та забезпечення інформаційної безпеки для юросіб та фізичних осіб - підприємців наразі доступ до деяких сервісів частково обмежено.

За повідомленням ДПС, з 12 жовтня 2022 р. роботу всіх сервісів для громадян та бізнесу буде забезпечено у штатному режимі.