вгору

Дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки: де та як оформити?

Дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель. Відповідні норми встановлені ч. другою ст. 20 Закону України «Про оцінку земель» від 11.12.2003 р. № 1378-IV (далі – Закон № 1378).

Витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки видається Держгеокадастром (ч. третя ст. 23 Закону № 1378).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (ідентифікатор форми J/F0602006) затверджена наказом Мінфіну від 16.06.2015 р. № 560 (далі – Декларація).

При поданні першої Декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі (п. 286.2 Податкового кодексу України, далі – ПКУ).

При цьому норми ПКУ не обумовлюють обов’язкового подання оригіналу витягу із техдокументації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки разом з поданням податкової декларації з плати за землю.

Отже, при поданні першої Декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею, за вибором платника земельного податку, може бути подано як оригінал витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, так і його копія. Надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Про це повідомило ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Про зміни до декларації з урахуванням нової грошової оцінки землі, якщо витяг отримати не можна, читайте у Блозі бухгалтера, у розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.