вгору

Електронний рахунок у СЕА ПДВ: що впливає на реєстраційний ліміт?

Реєстраційний ліміт - сума, на яку платник податку має право зареєструвати ПН/РК в ЄРПН обчислюється за формулою, визначеною п. 200-1.3 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Складовою формули обчислення реєстраційної суми в СЕА ПДВ є сума поповнення електронного рахунку (ƩПопРах).

При цьому, сума поповнення електронного рахунку – це загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку в СЕА ПДВ, в т. ч. рахунків у СЕА ПДВ платників - сільськогосподарських підприємств відповідно до зазначених у пп. «а – в» п. 200-1.2 ПКУ.

Тобто, реєстраційний ліміт платника ПДВ збільшується лише на суму поповнення, яка надходить з його власного поточного рахунку.

Зазначимо, що збільшення реєстраційної суми шляхом поповнення рахунка в СЕА ПДВ з інших джерел чинним законодавством не передбачено.

Кошти, які надійшли з інших рахунків платника ПДВ або через інші платіжні засоби, наприклад термінали, IBOX, тощо реєстраційний ліміт платника не збільшують.

Про це зазначили податківці ДПС у м. Києві.

Детальніше про нові рахунки в СЕАРП та СЕ та СЕА ПДВ, а також про поповнення електронного рахунку у СЕА ПДВ із зазначенням правильних обов’язкових реквізитів, читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc.