вгору

Форму заяви про застосування спрощенки змінять: є проект наказу

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308».  

Що передбачено? 

Проект наказу розроблено, зокрема, з метою приведення у відповідність форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в частині забезпечення можливості юрсобам – єдинникам 3 групи самостійної відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті. Запропоновано розд. 5.5 «Відмова від спрощеної системи оподаткування ***» заяви доповнити відповідною причиною – «набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті згідно з пунктом 10 підпункту 298.2.3 пункту 298.2 статті 298 глави 1 розділу XIV Кодексу». 

Також, згідно з пояснювальною запискою у таблиці розд. 6 «Місце проводження господарської діяльності (індекс, адреса) передбачено назву колонки «Код за КОАТУУ» замінити назвою «Код за КАТОТТГ», а зміст відповідної примітки викласти у новій редакції: «Зазначається код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць на території територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад на території України від 26 листопада 2020 року № 290 (у редакції наказу Міністерства розвитку громад на території України від 12 січня 2021 року № 3)».  

Крім того, запропоновано внести зміни до п. 5.1 розд. 5 «Доходи, отримані суб’єктом господарювання за попередній календарний рік» Розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему. Так, у цьому пункті передбачено замінити слова «доходи в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) словами «доходи в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій, у тому чисті з використання електронних грошей)***». 

Заплановано, що цей наказ набере чинності через 60 днів з дня його офіційного опублікування.