вгору

Готуються зміни до форми декларації з податку на прибуток

На офіційному вебпорталі ДПС України розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств».

Проект наказу підготовлено з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» України від 14.12.2021 р. № 1946-IX.

Коментар до цього закону читайте у нашому матеріалі.

Основною метою підготовки проекту наказу є затвердження змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897 (у редакції наказу Мінфіну від 18.04.2017 № 467) з метою приведення її до положень ПКУ щодо спеціального режиму оподаткування резидентами Дія Сіті за особливими умовами.

Зокрема, декларацію доповнено новим додатком ДІЯ до рядка 06.3 ДІЯ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, у якому буде проводитись розрахунок податку на операції резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.