вгору

Інформацію щодо відокремлених підрозділів перенесуть до ЄДР - Мін’юст завершив відповідні процедури

Нагадаємо, що відокремлений підрозділ - це частина підприємства, яка має певну ступінь автономії і знаходиться в іншому місці, ніж головний офіс. Він може виконувати функції, пов’язані з виробництвом, продажем чи наданням послуг, але не є юридичною особою. Це можуть бути філії, представництва або структурні підрозділи, які мають власний рахунок і можуть укладати угоди. 

На виконання п. 3 постанови Кабміну «Про затвердження Порядку перенесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) відомостей про наявні і зареєстровані філії та представництва юридичних осіб, утворених відповідно до законодавства іноземних держав» від 03 вересня 2024 року № 1004 Мін’юстом 18.09.2024 р. завершено процедуру отримання наявних реєстрових даних, наявних документів у паперовій формі від Мінекономіки, НБУ та наявних реєстрових даних від Держстатисту та ДПСУ щодо філій та представництв юридичних осіб, утворених відповідно до законодавства іноземних держав, у т. ч. представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності (далі - відокремлені підрозділи). Про це зазначено на сайті Мін’юсту. 

Важливо! У разі необхідності державної реєстрації змін до відомостей про відокремлений підрозділ, державної реєстрації рішення про припинення відокремленого підрозділу, отримання інших публічних послуг, відомості про який ще не перенесено до ЄДР, уповноваженому представнику відокремленого підрозділу слід звернутися особисто до Мін’юсту із заявою (форма 11) та документами, передбаченими законодавством. 

При поданні документів Заявник пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, передбачений законом. 

У разі якщо Заявником є іноземець або особа без громадянства, документом, що посвідчує особу, є національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або інший документ, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства. 

Прийом документів здійснюється Мін’юстом за адресою: м. Київ, вул. Є. Сверстюка, буд. 15,  1 поверх, 2 під’їзд. 

Графік прийому документів: понеділок - четвер з 8:00 до 17:00, пʼятниця - з 8:00 до 15:45, обідня перерва - з 12:00 до 12:45. 

Крім того, отримати консультацію та роз’яснень з питань перенесення відомостей про відокремлений підрозділ до ЄДР можна за телефоном: +38 (044) 233-65-34 та за телефоном call-центру (багатоканальний): +38 (044) 364-23-93 або надсилати звернення на електронні адреси: [email protected]; [email protected]