вгору

Як отримати лікарняний на карантині: МОЗ затвердило наказ

 

МОЗ України затвердило наказ від 27.04.2020 р. № 963 «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян».

Нагадуємо, що основна Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.

Зміни до Інструкції вносяться відповідно до норм чинного законодавства щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Про проект наказу ми писали у матеріалі Дистанційне відкриття лікарняних при карантині – у проекті МОЗ.

Текст прийнятого наказу майже ідентичний його проєкту. Зміна лише у тому, що на період перебування в самоізоляції чи обсервації під меднаглядом листок непрацездатності видається лікуючим лікарем на строк, визначений законодавством та галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я (у проєкті було передбачено тільки галузевими стандартами).

Ще одна зміна: з тексту прибрали норму щодо особливостей заповнення листка непрацездатності, де у графі «Причина непрацездатності:» слід було вказати причину звільнення від роботи:«11–ізоляція від COVID-19».

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Більше корисної інформації щодня дізнавайтесь у Блозі бухгалтера та Інформері  M.E.Doc. Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.