вгору

Як заповнити форму № 20-ОПП із Кабінету Cashalot?

13.08.2021

Кожен придбаний ПРРО Сashalot повинен бути закріплений за обраною господарською одиницею. Якщо у Вас нова господарська одиниця, наприклад, магазин, необхідно протягом 10 робочих днів, як у Вас з’явився новий об’єкт оподаткування чи відбулися зміни, подати до ДПС за основним місцем обліку форму № 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».

Створити та відправити Повідомлення за ф. № 20-ОПП до ДПС можна через Кабінет Сashalot. Для цього в розділі Мій бізнес оберіть суб’єкта господарювання, по якому буде подаватися ця форма (рис. 1).

Рис. 1

Перейдіть в розділ Документи, натисніть на Новий документ та оберіть 20-ОПП (рис. 2).

Рис. 2

У документі, що відкриється, заповніть всі необхідні поля, підсвічені жовтим  кольором.

Дані щодо суб’єкта господарювання (розд. 1 та 2 ф. № 20-ОПП) підтягнуться автоматично.

А для заповнення  розд. 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» скористайтесь пам’яткою (додаток до Повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Наприклад, у графі 2 обираємо 1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування; графа 3 заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об'єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному вебсайті ДПС (у нашому випадку це код 321, що відповідає магазину).

Ідентифікатор об’єкта оподаткування (графа 5) – складається з коду типу об’єкта оподаткування, до якого додається внутрішній п’ятизначний ідентифікатор, прийнятий особою.

Після заповнення форма № 20-ОПП матиме вигляд (рис. 3):

Рис. 3

Перевірте документ на помилки і накладіть електронний підпис підписанта та печатки (за наявності).  Для цього натисніть Підписати. У вікні, що відкриється, вкажіть місце зберігання ключа КЕП, оберіть файл ключа, введіть його пароль та натисніть ОК (рис. 4).

Рис. 4

Про статус створеного документа можна дізнатись через розділ Документи, вкладка 20-ОПП (рис. 5).

Рис. 5

Після підписання відправте повідомлення до ДПС та дочекайтесь двох квитанцій про прийняття форми № 20-ОПП від ДПС. Вони відображатимуться на верхній панелі Кабінета Cashalot (біля повідомлень з’являється зелена стрілка). Щоб переглянути квитанції, натисніть на іконку .

Сподіваємось, що у Вас все вийшло, і Ви зареєстрували нову господарську одиницю в ДПС.

Читайте більше про особливості  заповнення відомостей про об’єкти оподаткування у формі № 20-ОПП у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.