вгору

Який граничний термін подання звітності про обсяги виробництва та обігу спирту, алкоголю та тютюну: до 10 числа наступного місяця чи включно 10 числа?

Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до ДПС щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Це передбачено ч. 3 ст. 16 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 року № 481/95-ВР.

Згідно з ч. 5 ст. 254 Цивільного кодексу України, якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є першим за ним робочий день. 

Отже, граничним терміном подання звітності про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів є 9 число наступного місяця. 
У разі, якщо закінчення строку подання звітності припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Зазначене роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (категорія 113.04).

Нагадаємо, що це стосується звітів про обсяги виробництва та реалізації  спирту (форма № 1-РС), алкогольних напоїв (форма № 2-РС), тютюнових виробів (форма № 3-РС), а також звітів про обсяги придбання та реалізації у оптовій мережі  алкогольних напоїв (форма № 1-ОА) та тютюнових виробів (форма № 1-ОТ).

Граничні строки подання звітності до ДПС та сплати податків у червні 2020 року дивіться у Податковому календарі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.