вгору

Мінфін доопрацював проєкт наказу щодо нових форм акцизної накладної та інших документів на спирт етиловий та пальне

Мінфін на власному вебсайті оприлюднив доопрацьований проєкт наказу «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового» (далі – проєкт наказу). Про розмішення первинного проєкту наказу ми повідомляли у матеріалі.

Проєкт наказу розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до змін, що передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» від 18.12.2019 р. № 391-ІХ.

Які форми документів наразі доопрацьовано?

Станом на 14.09.2020 р. доопрацьовані форми (до розміщених на сайті 12.06.2020 р.):

  • акцизної накладної форми «П» (додаток 1);
  • акцизної накладної форми «С» (додаток 2);
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «П» (додаток 3);
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «С» (додаток 4);
  • заявки на поповнення (коригування) залишку пального (додаток 5);
  • заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (додаток 6).

Відповідно, зазнає змін Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (додаток до проєкту наказу).

До відома! Розміщену на сайті Мінфіну 12.06.2020 р. форму заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів (додаток 7) залишено без змін.

Якщо наказ буде прийнято, планується його набрання чинності протягом 30 днів з дня його офіційного опублікування.

Матеріали щодо алгоритмів заповнення акцизної накладної форми «С» та «П», реєстрації АН (на пальне) у M.E.Doc, а також заяви на реєстрацію платника акцизного податку та акцизних складів в оновленому розділі M.E.Doc читайте у Блозі бухгалтера та в розділі Інформер програми M.E.Doc.

Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.