вгору

Міноборони відтермінувало обов'язковий військовий облік жінок до 1 жовтня 2023 року

Як повідомила заступниця Міністра оборони України Г. Маляр на своїй сторінці в Телеграм-каналі, Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ 6 вересня підписав Міністр оборони Олексій Резніков.

Також вона підкреслила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.

Наразі в парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проект Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Свої пропозиції, які серед іншого передбачають, що взяття на військовий облік жінок носить виключно добровільний характер, Міністерство оборони України раніше направило до Комітету.

Тож, ще на рік – до 01 жовтня 2023, відтерміновано чинні норми законодавства щодо строків взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним.