вгору

Наказ № 366: нова редакція форми розрахунку держдивідендів

Наказом Мінфіну «Про внесення змін до форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку» від 04.07.2023 р. № 366 (зі змінами, внесеними наказом Мінфіну від 27.07.2023 р. № 408 (далі – Наказ № 366) у новій редакції викладено форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку (далі – Розрахунок). Про доопрацьований проект цього наказу ми повідомляли тут. 

Нагадуємо, якщо в результаті зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їхнє оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Це зазначено у п. 46.6 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). 

Враховуючи наведене та те, що згідно з п. п. 49.18, 49.19 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників дивідендів, нарахованих на державну частку, є календарний рік, для платників частини чистого прибутку (доходу) – календарний квартал, півріччя, три квартали, рік, а також з метою забезпечення декларування частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку, Розрахунок за формою, затвердженою Наказом № 366 (зі змінами), має подаватись за підсумками 2023 року у терміни, встановлені ПКУ. При цьому платники дивідендів на державну частку можуть подавати уточнюючий Розрахунок за новою формою з 01.01.2024 р. 

Про це інформує ГУ ДПС у Дніпропетровській області. 

Усі форми вчасно з’являться в M.E.Doc. Слідкуйте за оновленнями програми! 

Наразі чинними є наступні форми: 

  • J0108208 Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частину (період подання – І квартал, І півріччя, 9 місяців, рік); 
  • J0108408 Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частину (період подання –рік). 

Також дізнайтесь більше про відрахування частки прибутку для виплати держдивідендів.