вгору

Неділя 30 червня 2019 р. – повний операційний день для реєстрації ПН

Податківці нагадали про граничний строк реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування (далі – ПН/ РК), який припадає на святковий чи вихідний день.

Так, 30.06.2019 р., неділя, є повним операційним днем для реєстрації ПН/ РК.

Нагадуємо нашим користувачам, що на дату виникнення податкових зобов’язань платник ПДВ зобов’язаний скласти ПН в електронній формі з дотриманням порядку реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлений термін.

Реєстрація ПН/РК у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків для:

  • складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;
  • складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;
  • РК, складених постачальником до ПН на отримувача - платника ПДВ, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, – протягом 15 календарних днів з дня отримання такого РК отримувачем.

Операційний день триває в робочі дні з 8.00 до 20.00. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки ЄРПН, протягом операційного дня не проводяться, крім аварійних випадків.

Зважте на те, що 15 число або останній день місяця вважаються операційним днем, якщо припадають на вихідний, святковий або неробочий день.

Отже, 30.06.2019 р., що припадає на вихідний день – неділю, є операційним днем. І зареєструвати ПН/РК у цей день потрібно до 20.00. На підтвердження реєстрації ПН/РК повинна прийти квитанція про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК.

Це передбачено п. п. 201.1 та 201.10 Податкового кодексу України, п. 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246.