вгору

Нові рахунки для новоутворених ОТГ і не тільки – з 3 січня 2019 року

У зв’язку з об’єднанням у 2018 році громад сіл, селищ, міст відкрито рахунки для зарахування надходжень до об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ) згідно із переліком видів надходжень та рівнів бюджетів для відкриття рахунків з обліку надходжень до місцевих бюджетів.

Повідомляємо, що рахунки для зарахування надходжень будуть відкриті лише для центрів ОТГ, а по громадах, які увійшли до їх складу ОТГ, з 03.01.2019 рахунки будуть закриті.

Зверніть увагу! З 03.01.2019 р. вводяться в дію рахунки для зарахування надходжень до ОТГ лише за кодами класифікації доходів бюджету, які були передбачені у рішеннях про місцеві бюджети на 2018 рік та інформації органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманої у 2018 році. Надалі рахунки довідкриваються (перевідкриваються) згідно з рішенням про місцеві бюджети ОТГ на 2019 рік та інформацією органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманою у 2019 році.

Крім того, 2 січня 2019 року:

  • рахунки для зарахування надходжень територіальних громад сіл, селищ, міст, що увійшли до складу новоутворених ОТГ, буде закрито;
  • картотеку висновків на повернення помилково та /або надміру зарахованих коштів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС України, по територіях, рахунки яких закриваються, буде повернуто;
  • картотеку на повернення помилково або надміру зарахованих коштів, контроль за справлянням яких покладено на інші органи, що контролюють справляння надходжень бюджету, по територіях, рахунки за якими закриваються, переформують з нових рахунків на залишки неповернутих коштів.

Про відкриття нових рахунків з 03.01.2019 р. для зарахування надходжень по ОТГ повідомили ГУ ДФС у Тернопільській, Полтавській, ЛьвівськійІвано-Франківській, Кіровоградській, Волинській, Харківській, ХмельницькійКиївській, ЧеркаськійДніпропетровськійЖитомирськійОдеськійЧернівецькій областях.

Важливо! ГУ ДФС у Рівненській, Тернопільській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, ЛьвівськійЛуганськійДонецькійЧернівецькій областях та ДФС у м. Києві, а також Офіс великих платників податків (м. Київ та регіональні управління) оприлюднили реквізити для зарахування надходжень до державного та місцевого бюджетів, які починають діяти з 03.01.2019 р., а ГУ ДФС у Миколаївській та Сумській області – оновлені реквізити для зарахування надходжень до державного бюджету.

Слідкуйте за нашими новинами!