вгору

Нові зміни форми декларації з турзбору: наказ № 506

Нагадаємо нашим користувачам, що з 01.04.2023 року застосовується нова форма Податкової декларації з туристичного збору (далі – Декларація), затверджена наказом Мінфіна від 09.07.2015 р. № 636. Про це читайте тут. 

І от знову Мінфін наказом від 20.09.2023 № 506 вніс зміни до форми Декларації (на час написання матеріалу наказ не набрав чинності). 

До речі, готуються зміни і щодо інших форм декларацій місцевих податків. Про це ми писали тут. 

Зміни внесено, зокрема, у зв’язку з усуненням необхідності самостійного нарахування пені платником, виключення з податкової декларації позиції щодо проведення посадовою особою контролюючого органу камеральної перевірки цієї податкової декларації. 

Отже, змінами передбачено виключення з форми Декларації:  

  • рядка щодо визначення суми пені; 
  • примітки до цього рядка щодо порядку обчислення суми пені; 
  • позиції «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.  

Також у другому реченні абзацу другого примітки 1 Декларації слова «адміністративно-територіальних одиниць» замінено словами «територій територіальних громад». 

Нагадаємо нашим користувачам, що з 01.04.2023 року застосовується форма Декларації з ідентифікатором J/F0303506. Всі актуальні форми звітності є у програмі M.E.Doc.