вгору

Об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ за відокремлений підрозділ: що слід знати?

Податківці роз’яснили, як правильно подавати Розрахунок та додаток 4ДФ нього за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету, а саме: у складі основного Розрахунку чи формувати окремий Розрахунок по підрозділу?

Особи, які відповідно до Податкового кодексу (далі – ПКУ) мають статус податкових агентів, та платники ЄСВ зобов’язані, зокрема, подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу) (далі – Розрахунок), до ДПС за основним місцем обліку.

Якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, Розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа до ДПС за основним місцем обліку (пп. «б» п. 176.2 ПКУ).

Отже, юрособа подає окремий Розрахунок (рис. 1) з додатком 4ДФ по кожному з відокремлених підрозділів юридичної особи, не уповноважених нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету (рис. 2).

Рис. 1

Рис. 2

Про це повідомила ДПС.