вгору

Оприлюднено проект змін до Порядку подання фінзвітності

Мінфін опублікував проект постанови Кабміну «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності».

Проект постанови підготовлено з метою приведення Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабміну від 28.11.2000 № 419 (далі – Порядок), у відповідність із законодавством.

Так, проектом пропонується внести зміни до Порядку, зокрема щодо:

1) подання суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, звіту про платежі на користь держави відповідно до Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» від 18.09.2018 р. № 2545-VIII;

2) приведення у відповідність до законодавства норм щодо особливостей застосування Порядку на тимчасово окупованій території, території проведення антитерористичної операції та території здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Крім того, документом уточнено, які підприємства подають скорочену за показниками річну фінзвітність у складі балансу та звіту про фінансові результати – це мікропідприємства, непідприємницькі товариства (крім тих, які зобов’язані складати фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності) та підприємства, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат.