вгору

Перерахунок страхових виплат у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та профзахворюванням – 2024

Щороку з 1 березня призначені потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої зарплати (доходу) в Україні. Це передбачено ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

У 2024 р. коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796 (постанова КМУ від 23.02.2024 р. №185 «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році»). 

Максимальний розмір збільшення за результатами індексації – 1500 грн. 

Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні зарплати (7100 грн × 4 = 28400 грн). 

Важливо! Перерахування проводиться без звернення одержувачів страхових виплат. Виплату перерахованої з березня щомісячної страхової виплати буде забезпечено, починаючи з квітня. 

Про це повідомив ПФУ.