вгору

Перереєстрація платника ПДВ у зв’язку із зміною адміністративного району: чи зміниться номер рахунку в СЕА ПДВ?

Електронні рахунки у СЕА ПДВ відкриваються виключно на підставі реєстру платників ПДВ, який Держказначейство надсилає ДПС не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником ПДВ.

Дані норми визначені п. 5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від    16.10.2014р. № 569 (далі – Порядок № 569).

У такому реєстрі зазначається, зокрема індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дата реєстрації його платником ПДВ.

Пунктом 7 Порядку № 569 визначено, що у разі анулювання реєстрації платника ПДВ залишок коштів на його електронному рахунку перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається.

Новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником ПДВ (п. 8 Порядку № 569).

Перереєстрація платника ПДВ проводиться у разі зміни даних про платника ПДВ, зокрема зміни місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов’язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених пп. 1 п. 3.15 розділу III Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.2014р. № 1130, далі – Положення № 1130 (п. 4.1 розділу IV Положення № 1130).  

 

У разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а тому при перереєстрації платника ПДВ, пов’язаної зі зміною адміністративного району, статус платника ПДВ зберігається з дати його реєстрації платником ПДВ (п. 4.2 розділу IV Положення № 1130).

 

Отже, у випадку перереєстрації платника ПДВ, пов’язаною зі зміною адміністративного району, номер рахунку у СЕА ПДВ не змінюється.

Про це нагадали фахівці ДПС у Дніпропетровській області.

У Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc читайте матеріал Електронний рахунок у СЕА ПДВ: що впливає на реєстраційний ліміт.