вгору

Підсумки тижня ( з 18 по 21 червня 2019 року)

Важлива новина – Указом Президента України від 20.06.2019 р. № 418/2019 скасовано низку попередніх Указів, зокрема Указ від 12.06.1995 р. № 436 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки». Отже, штрафні санкції за порушення норм використання готівки, у тому числі за неоприбуткування та перевищення лімітів в касах підприємств, не будуть застосовуватися. Указ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

НБУ скасував обов’язковий продаж валютних надходжень бізнесом з 20.06.2019 року. При цьому, надходження суб’єктів господарювання, зараховані на їх розподільчі рахунки упродовж 19 червня, вже не підлягатимуть обов’язковому продажу.

ДФС оновила III та IV розділи плану-графіка перевірок на 2019 рік (червень 2019 р.).

Крім того, регіональними Управліннями Фонду соцстраху на своїх сайтах оприлюднено Плани проведення перевірок суб’єктів господарювання на ІІІ квартал 2019 рік.

Держпраці з 19.06.2019 року по-новому буде перевіряти працевлаштування осіб з інвалідністю. Також змінами передбачено надання допомоги роботодавцям щодо розрахунку кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю з метою зарахування до відповідного нормативу.

Нагадуємо, що цей тиждень буде коротким, оскільки 28 червня (п’ятниця) – вихідний (День Конституції). Напередодні Дня Конституції – 27 червня – скорочений на 1 годину робочий день.

Звертаємо увагу наших користувачів, за повідомленням ДФС 30 червня 2019 року, який припадає на вихідний день неділю, є операційним днем для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування.

Також зауважимо, що розпорядники та отримувачі бюджетних коштів звітують до Держказначейства за I півріччя на нових бланках. Отже, рекомендуємо дочекайтеся нових форм.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.