вгору

Планується цілодобова система відеоспостереження на тютюнових підприємствах та місцях його збереження

Державна податкова служба України оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку функціонування цілодобової системи відеоспостереження на підприємствах, на яких здійснюється виробництво тютюнових виробів та/або ферментація тютюнової сировини, а також у місцях зберігання тютюнової сировини, тютюнових виробів, які розташовані поза місцем провадження діяльності з виробництва тютюнових виробів та/або ферментації тютюнової сировини, та у суб’єктів господарювання, які здійснюють зберігання тютюнової сировини, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, у місцях зберігання, які внесені до Єдиного реєстру місць зберігання» (далі – Порядок). 

Порядок розроблено відповідно до вимог ст. ст. 20 – 21 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 18.06.2024 р. № 3817-IX. 

Проєктом наказу передбачено затвердити Порядок, що визначає: 

  • вимоги до цілодобової системи відеоспостереження; 
  • порядок доступу (у тому числі віддаленого) посадових осіб податкового органу до мультимедійної інформації (онлайн-трансляції та/або архіву відеозаписів із можливістю збереження інформації) із цілодобової системи відеоспостереження. 

Проєкт наказу набирає чинності з дня його офіційного опублікування.