вгору

Планується продовжити санкції щодо російських it-ресурсів

До ВРУ направлено на розгляд проєкт Постанови про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) від 09.04.2020 № 3319.

Пропонується продовжити строки застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони від 28.04.2017 року, що було введено в дію Указом Президента України від 15.05.2017 року №133/2017.

У пояснювальній записці до проекту Постанови зазначено, що у травні спливає строк дії санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Російською Федерацією, накладених на них Рішенням РНБО від 28.04.2017 року. У зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України пропонується продовжити дані санкції.

Нагадаємо, цим Рішенням Інтернет-провайдерам було заборонено надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет на території України до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru) тощо.

Також санкції стосувались, зокрема, юридичних осіб, які здійснюються розробку та підтримку бухгалтерської програми «1С:Підприємство». Водночас зауважимо, що санкції були введені по відношенню до конкретних осіб (компаній), а не до програмного забезпечення.

У разі прийняття Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.