вгору

Планується збільшити відповідальність юросіб за недотримання маскового режиму

Кабмін схвалив законопроєкт Мін’юсту, яким пропонується посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, а також маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами.

Буде встановлена спеціальна відповідальність за неносіння масок для громадян України і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок.

При цьому штрафи для фізичних осіб будуть істотно зменшені. Так, за загальними правилами карантину, які діють на сьогодні, штраф за відсутність маски для громадян складає 17 тисяч грн. Натомість, законопроєктом передбачено штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 255 грн). Для посадових осіб розмір штрафу залишається незмінним.

Водночас для юридичних осіб суми штрафів за недотримання маскового режиму будуть збільшені та становитимуть від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 грн до 5 100 грн).

Про відповідальність за порушення карантину та інші новини читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc. Долучайтесь до нашого Telegram-каналу.