вгору

Подання міжнародної фінзвітності у форматі XBRL: тримаємо руку на «пульсі»

Відтермінування складання міжнародної фінансової звітності у форматі XBRL наразі залежить від підписання Президентом прийнятого у другому читанні законопроєкту №1209-1.

 Нагадаємо: законопроєктом передбачено застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (далі – МСФЗ) на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі, починаючи зі звітного 2020 року. Коли закон буде підписаний і з якими (а це можливо!) пропозиціями Президента – наразі невідомо. Але ми це відслідковуємо й обов’язково заздалегідь Вас повідомимо!

А поки професійні асоціації доволі активно проводять підготовчу та роз’яснювальну роботу щодо подання МСФЗ в електронному XBRL-форматі. Запрошують до цієї роботи і M.E.Doc, як розробника програмного забезпечення, оскільки у нас вже реалізований модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL).

6 лютого 2020 р. ми приймали участь у практикумі «Подання фінансової звітності в іXBRL форматі», організованому Професійною асоціацією учасників ринку капіталу та деривативів (PARD) у Києві.

Наступний, спільний з M.E.Doc, захід – це спеціальний практикум «Новий порядок складання фінансової звітності на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ». Він відбудеться 27 лютого 2020 р. під егідою Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ) за підтримки НКЦПФР та Проектного офісу з підтримки реформи фінансового сектору.

Ви матимете можливість, зокрема:

  • дізнатися про особливості складання фінансової звітності у форматі іXBRL;
  • отримати нагальні відповіді на запитання щодо складання звітності у новому форматі за кожною із поданих форм.

Стане в нагоді і добірка наших публікацій за цією темою:

Хто повинен складати фінансову звітність за міжнародними стандартами;

XBRL – подання фінзвітності у M.E.Doc за новим форматом;

Новий модуль фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL);

Подання фінансової звітності у форматі iXBRL: запитання – відповіді.

Фінзвітність за МСФЗ: взаємодія СГ та аудитора;

Таксономія – нове у поданні фінансової звітності.