вгору

Поповнення (коригування) залишків пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі: чи можливо?

Порядок реєстрації заявок на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового (далі – заявка) в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) визначений п. 232.4 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Нагадуємо, що Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. № 262 (далі – Порядок).

Пунктом 10 розд. VII та п. 10 розд. VIII Порядку визначено, зокрема, що у заявках на поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового обов’язково зазначається уніфікований номер акцизного складу в СЕАРП та СЕ, на якому виникає потреба поповнити обсяги залишків пального або спирту етилового.

 Формою заявки не передбачена можливість поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі.

Водночас на виконання вимог п. 29 підрозд. 5 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, формою заявки (ідентифікатор форми J(F) 0210902) передбачалось здійснення поповнення обсягу залишку пального на акцизному складі пересувному суб’єктами господарювання, які до 01.07.2019 р. не підпали під визначення платників податку відповідно до п. 212.1 ПКУ, а з 01.07.2019 р. зареєстровані платниками податку. Проте дата складання таких Заявок припадала на період з 29.12.2019 р. по 20.01.2020 р. включно.

Таким чином, поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового, крім випадків, визначених п. 29 підрозд. 5 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, можливе виключно на акцизному складі.

Про це інформує ГУ ДПС у Тернопільській області.

Більше корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.